Szatmárnémeti Karácsonyi Vásár

Szatmárnémeti Karácsonyi Vásár

Éljük át közösen a téli ünnepek varázsát november 30-a és január 3-a között a Szatmárnémeti Karácsonyi Vásáron! Az Október 25-e téren a fényfüzérek alatti mesebeli hangulatú városkában, izgalmas, minden korosztályt megszólító programok várják a látogatókat.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

A csodásan feldíszített karácsonyfa alatt a kántálók éneke, a mézeskalács íze és a forralt bor illata közelebb hozzák az ünnep hangulatát, meghittséget csempészve a szívekbe. A régi karácsonyi hagyományoknak megfelelően idén először közös kántálásra várunk kicsiket és nagyokat, december 2-án 18 órától a legszebb román nyelvű karácsonyi dalokat, december 9-én pedig ugyanebben az órában magyar nyelvű karácsonyi énekeket énekelünk együtt a város karácsonyfája körül. 


Idén újabb látványosság várja a szatmáriakat: első alkalommal óriáskerék érkezik az Október 25-e térre, amely nem csak lenyűgöző látványt nyújt, de egyedülálló élményt is biztosít. 

 

A karácsonyi vásár legkisebb látogatóit maga a Mikulás fogadja mesebeli házikójában. A Mikulás-műhely különböző kézműves foglalkozások és interaktív tevékenységek birodalma lesz. Több mint 1300 gyermek élheti át az ünnepvárás hangulatát, ebben a kézművesek és termelők segítenek, hiszen megmutatják, hogyan lehet a legszebb kézműves díszeket készíteni. A 30 helyi termelő és kézműves ezúttal is rengeteg hagyományos termékkel, ünnepi finomságokkal, kézműves díszekkel és a legszebb karácsonyi ajándékokkal készül a szatmáriak és a vásárra látogatók számára. A tavalyi évhez hasonlóan, a Mikulásvonat idén is mesés utazásra hívja a gyerekeket. Az útvonal természetesen ezúttal is a karácsonyi vásáron keresztül, az ünnepi fényár alatt vezet. A Mikulásvonat a Someşul nagyáruház elől indul.


👉 A vásár nyitvatartása: 15.00–21.00 óra között.


Várunk mindenkit, találkozzunk a fénykupola alatt a Szatmárnémeti Karácsonyi Vásáron, hogy együtt örvendjünk az év legszebb időszakának. További információk és részletes program hamarosan.


A rendezvény a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a „G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ szervezésében valósul meg, partnerségben a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesülettel.
Főtámogató: Catena – Szívünk gyógyszertára, a Pizzeria WOW – a szatmáriak kedvenc pizzériája és a  Mikulás a Barti Ati-ban vásárol

 
 
×
HÍREK
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ idén is egy különleges élménnyel ajándékozza meg a szatmáriakat a szerelmesek napja alkalmából.
Az Enescu hegedűje – különleges komolyzenei koncert magával ragadta a szatmári közönséget január 14-én a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében a román kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényen. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a román kultúra napját egy kivételes komolyzenei koncerttel ünnepelte.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ csapata 2023-ban több mint 50 kulturális és szórakoztató rendezvényt, ezeken belül pedig több mint 350 egyéni projektet szervezett a szatmári közönségnek.
A Com’ON Szatmárnémeti, ifjúsági részvételi költségvetés program október 24-én lezárult közönségszavazása során Szatmárnémeti lakói 38 egyedi és kreatív kezdeményezés közül választották ki azokat, amelyek támogatásban részesülhetnek. A helyi lakosok közül több, mint 1150-an vettek részt a szavazáson, összesen több, mint 4500 sms-ben validált szavazatot leadva. A költségvetési számításokat követően az eredetileg meghirdetett 15 támogatott projekt mellett további 3 kezdeményezés valósulhat meg.
Cookie