Street Music Festival 2023 - Péntek

Street Music Festival 2023 - Péntek

Izgalmas zenészek, káprázatos tűzzsonglőrök és meghökkentő artisták. Ma kezdődik a város egyik legszínesebb és leglátványosabb rendezvénye, a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál. A hétvégén utcazenészek és utcaművészek színpadává alakul Szatmárnémeti városközpontja, akik előadásaikkal a mediterrán városok utcazene hangulatát csempészik Szatmárnémetibe. A fesztivál 3 napja alatt, 6 helyszínen, a 9 országból érkező 18 izgalmas fellépő, több mint 100 előadását tekinthetik meg a szatmáriak és a Szatmárnémetibe látogatók.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

Helyszínek és program

A Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál sajátossága, hogy több helyszínen, párhuzamosan zajlanak az előadások. A rendezvény idei kiírásán 6 helyszínt lehet bejárni, amelyek a rendezvény támogatóinknak köszönhetően névadókra is leltek. A rendezvény főszínpada, a DRÄXLMAIER Szatmárnémeti nagyszínpad a Batthyány (Coposu) sétány rendezvényterén található. Az Október 25-e téren az Delfingen Artist Aréna, míg a Coposu sétány két végében a Kreatív színpad és a TransPink színpad lesz fellelhető. A Yard színpad a Csizmadiaszín belső udvarán és a Moose színpad a Vécsey ház udvarán várja a fesztivál látogatóit. A programk az egyes helyszíneken, a fesztivál mindhárom napján 19 órától kezdődnek és egészen éjfélig fognak tartani.


Fellépők és közönségdíj

Idén 9 különböző országból - Argentína, Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Egyesült Királyság, Izrael, Magyarország, Lengyelország és Hollandia - érkeznek izgalmas, ámulatba ejtő produkciók és előadók Szatmárnémetibe. 

A zenei vonalat a tavalyi közönségszavazás győztese, a HuMen Brass Band (HU) mellett a La Orquesta Informal (ARG), Asphalt Theater (ISR), Kuma Band (ESP),  The Potato Patch Band (HU), Residual Gurus (ESP), Duo Canalla (ESP) biztosítja. Látványos tűzshow-val kápráztatja el a résztvevőket Pyromancer (NL), Kacper Danger (PL) és Pyrovaghi (IT). Az artista vonalat pedig Will Street Show (FR), Latin Duo Circo (ARG), Ian Deadly (UK), Pierro Ricciardi (IT), Fausto Giori (IT), Gaia Matulli (IT) és Pippu (IT) képviselik, hogy kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozzanak.
 

KÉPEK
 
 
×
HÍREK
A közelgő húsvéti ünnepek alkalmából a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a Szatmár Megyei Tanáccsal, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközponttal és Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesülettel együttműködésben idén is megszervezi a szatmáriak körében nagy népszerűségnek örvendő Húsvéti Vásárt.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ idén is egy különleges élménnyel ajándékozza meg a szatmáriakat a szerelmesek napja alkalmából.
Az Enescu hegedűje – különleges komolyzenei koncert magával ragadta a szatmári közönséget január 14-én a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében a román kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényen. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a román kultúra napját egy kivételes komolyzenei koncerttel ünnepelte.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ csapata 2023-ban több mint 50 kulturális és szórakoztató rendezvényt, ezeken belül pedig több mint 350 egyéni projektet szervezett a szatmári közönségnek.
Cookie