Street Music Festival 2022

Street Music Festival 2022

A hétvégén ismét az utcazene és az utcaművészet fővárosa lesz Szatmárnémeti. Július 1-3. között Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület ismét megszervezi a város egyik legszínesebb és leglátványosabb rendezvényét, a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivált!
JELENTKEZEK
Esemény leírása

Több mint 10 különböző országból érkeznek izgalmas, lélegzetállító produkciók és előadók Szatmárnémetibe. Legtávolabbról, egyenesen Japánból EPPAI érkezik, aki zenebohócként várhatóan a gyerekek nagy kedvence lesz, akárcsak az Olaszországból érkező Mr. Mustache és Davide Fontana. Látványos tűzshowt hoz Lengyelországból Plucie Ogniem, Csehországból pedig a világhírű Aliatrix formáció. 

Az artista vonalat a finn házaspár, Kate and Pasi produkciója, a spanyol Muy Moi Show is erősíti. Visszatérő vendégként, a tavalyi győztes La Sbrindola egyik tagja vadonatúj előadással érkezik. 
A zenei vonalat többek között a HuMen Brass Band, a sokak által ismert Suncity Brass Band és a portugáliából érkező Cano Guru előadásai színesítik. A zenei és művészeti performanszok mellett, természetesen finom falatokat és hűsítő italokat lehet kóstolni a street food standoknál. A programok a különböző helyszíneken, a fesztivál mindhárom napján 19 órától kezdődnek és egészen éjfélig fognak tartani.

Helyszínek

Az elmúlt évekhez hasonlóan, a fesztivál a város központjának több pontját is belakja. A Transilvania sugárúton lévő kerékpár felhajtónál megtalálható lesz az első helyszín, a felújított Új Központban elhelyezett Ecomatrix színpad ad otthont az artisták lélegzetelállító produkcióinak, a Corneliu Coposu (Batthyány) sétány rendezvényterén, a főszínpadon  utcazenészek, brass bandek egyedi hangzású koncertjeit lehet majd élvezni, akárcsak a sétány elején elhelyezett TransPink színpadon. A Várdomb (Decebal) utcában igazi buli hangulatra, a Vécsey-ház udvarán pedig elektronikus zenei produkciókra is számíthatnak a látogatók. 

Érdemes a követni a Utcazene Fesztivál oldalait, a Facebookon és az Instagramon, illetve a szervezők közösségi oldalait is, ahol folyamatosan naprakész információk és izgalmas tartalmak kerülnek megosztásra.

KÉPEK
 
 
×
HÍREK
3 csodás nap, 7 helyszín, 20 előadó a világ különböző szegletéből, 100 lélegzetelállító produkció, közel 50 szervező és lelkes önkéntes valamint több, mint 25 ezer látogató. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a „G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ valamint a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében július 1-3. között zajlott a város egyik legizgalmasabb és legszínesebb rendezvénye, a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál. A rendezvény 8. kiadása rekordszámú látogatót vonzott, hiszen a három nap alatt csaknem 25  ezer ember élvezte a előadásokat.
Több ezer szatmári lakos volt jelen a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ által szervezett, a Skol, a Catena, az Aushopping, a Barta Ati és a Nova Oaș által támogatott Szatmárnémeti Városnapokon, amely rengeteg izgalmat tartogatott a látogatók számára.
A „G. M. Zamfirescu” Kulturális Központ és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a partnereivel közösen élettel töltik meg a várost!
Cookie