Street Music Festival 2022

Street Music Festival 2022

A hétvégén ismét az utcazene és az utcaművészet fővárosa lesz Szatmárnémeti. Július 1-3. között Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület ismét megszervezi a város egyik legszínesebb és leglátványosabb rendezvényét, a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivált!
JELENTKEZEK
Esemény leírása

Több mint 10 különböző országból érkeznek izgalmas, lélegzetállító produkciók és előadók Szatmárnémetibe. Legtávolabbról, egyenesen Japánból EPPAI érkezik, aki zenebohócként várhatóan a gyerekek nagy kedvence lesz, akárcsak az Olaszországból érkező Mr. Mustache és Davide Fontana. Látványos tűzshowt hoz Lengyelországból Plucie Ogniem, Csehországból pedig a világhírű Aliatrix formáció. 

Az artista vonalat a finn házaspár, Kate and Pasi produkciója, a spanyol Muy Moi Show is erősíti. Visszatérő vendégként, a tavalyi győztes La Sbrindola egyik tagja vadonatúj előadással érkezik. 
A zenei vonalat többek között a HuMen Brass Band, a sokak által ismert Suncity Brass Band és a portugáliából érkező Cano Guru előadásai színesítik. A zenei és művészeti performanszok mellett, természetesen finom falatokat és hűsítő italokat lehet kóstolni a street food standoknál. A programok a különböző helyszíneken, a fesztivál mindhárom napján 19 órától kezdődnek és egészen éjfélig fognak tartani.

Helyszínek

Az elmúlt évekhez hasonlóan, a fesztivál a város központjának több pontját is belakja. A Transilvania sugárúton lévő kerékpár felhajtónál megtalálható lesz az első helyszín, a felújított Új Központban elhelyezett Ecomatrix színpad ad otthont az artisták lélegzetelállító produkcióinak, a Corneliu Coposu (Batthyány) sétány rendezvényterén, a főszínpadon  utcazenészek, brass bandek egyedi hangzású koncertjeit lehet majd élvezni, akárcsak a sétány elején elhelyezett TransPink színpadon. A Várdomb (Decebal) utcában igazi buli hangulatra, a Vécsey-ház udvarán pedig elektronikus zenei produkciókra is számíthatnak a látogatók. 

Érdemes a követni a Utcazene Fesztivál oldalait, a Facebookon és az Instagramon, illetve a szervezők közösségi oldalait is, ahol folyamatosan naprakész információk és izgalmas tartalmak kerülnek megosztásra.

KÉPEK
 
 
×
HÍREK
A Com’ON Szatmárnémeti, ifjúsági részvételi költségvetés program október 24-én lezárult közönségszavazása során Szatmárnémeti lakói 38 egyedi és kreatív kezdeményezés közül választották ki azokat, amelyek támogatásban részesülhetnek. A helyi lakosok közül több, mint 1150-an vettek részt a szavazáson, összesen több, mint 4500 sms-ben validált szavazatot leadva. A költségvetési számításokat követően az eredetileg meghirdetett 15 támogatott projekt mellett további 3 kezdeményezés valósulhat meg.
A szatmári lakosok október 24-ig dönthetnek arról, hogy a fiatalok által megfogalmazott közösségi kezdeményezések közül melyek megvalósítását támogassa Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala.
Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ a PONT csoporttal közösen szeptember elején útjára indította a Com’ON Szatmárnémeti ifjúsági részvételi költségvetés programot.
Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel ismét érkezik nagyszabású TEDx konferencia. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén a szakmájában elismert 10 neves előadó tart inspiráló előadásokat aktuális témákban. A idei évben a szatmári TEDx az emberek technológiával való kapcsolatát veszi nagyító alá. Szó lesz a virtuális térből való kikapcsolódás fontosságáról, a kiégésről, a mesterséges intelligencia hatásairól, a technológia emberi kapcsolatokra gyakorolt hatásairól.
Cookie