Street Music Festival 2022

Street Music Festival 2022

A hétvégén ismét az utcazene és az utcaművészet fővárosa lesz Szatmárnémeti. Július 1-3. között Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület ismét megszervezi a város egyik legszínesebb és leglátványosabb rendezvényét, a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivált!
JELENTKEZEK
Esemény leírása

Több mint 10 különböző országból érkeznek izgalmas, lélegzetállító produkciók és előadók Szatmárnémetibe. Legtávolabbról, egyenesen Japánból EPPAI érkezik, aki zenebohócként várhatóan a gyerekek nagy kedvence lesz, akárcsak az Olaszországból érkező Mr. Mustache és Davide Fontana. Látványos tűzshowt hoz Lengyelországból Plucie Ogniem, Csehországból pedig a világhírű Aliatrix formáció. 

Az artista vonalat a finn házaspár, Kate and Pasi produkciója, a spanyol Muy Moi Show is erősíti. Visszatérő vendégként, a tavalyi győztes La Sbrindola egyik tagja vadonatúj előadással érkezik. 
A zenei vonalat többek között a HuMen Brass Band, a sokak által ismert Suncity Brass Band és a portugáliából érkező Cano Guru előadásai színesítik. A zenei és művészeti performanszok mellett, természetesen finom falatokat és hűsítő italokat lehet kóstolni a street food standoknál. A programok a különböző helyszíneken, a fesztivál mindhárom napján 19 órától kezdődnek és egészen éjfélig fognak tartani.

Helyszínek

Az elmúlt évekhez hasonlóan, a fesztivál a város központjának több pontját is belakja. A Transilvania sugárúton lévő kerékpár felhajtónál megtalálható lesz az első helyszín, a felújított Új Központban elhelyezett Ecomatrix színpad ad otthont az artisták lélegzetelállító produkcióinak, a Corneliu Coposu (Batthyány) sétány rendezvényterén, a főszínpadon  utcazenészek, brass bandek egyedi hangzású koncertjeit lehet majd élvezni, akárcsak a sétány elején elhelyezett TransPink színpadon. A Várdomb (Decebal) utcában igazi buli hangulatra, a Vécsey-ház udvarán pedig elektronikus zenei produkciókra is számíthatnak a látogatók. 

Érdemes a követni a Utcazene Fesztivál oldalait, a Facebookon és az Instagramon, illetve a szervezők közösségi oldalait is, ahol folyamatosan naprakész információk és izgalmas tartalmak kerülnek megosztásra.

KÉPEK
 
 
×
HÍREK
Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ szervezésében idén folytatódnak a tavalyi évben nagy népszerűségnek örvendő városi kincskeresés játékok.
A különleges szelfie- és fotópont holnaptól várja a szatmáriakat a Batthyány (Corneliu Coposu) sétányon. Mindazok számára, akik február 10-12-én 15:00- 17:00 között látogatják meg a fotópontot, egy-egy nyomtatott fényképet is készítünk ajándékba. Örökítsük meg a szerelmet!
Gyermekfoglalkozások a Mikulás-műhelyben, Mikulásvonat, helyi termékek és koncertek November 29-én, kedden 18.00 órától az ünnepi fények felkapcsolásával hivatalosan is megkezdődik a karácsonyvárás Szatmárnémetiben, hiszen megnyitja kapuit az Október 25-é téren a Karácsonyi Vásár is.
9 fantasztikus előadó, inspiráló és motiváló előadások és egy nyitott közönség - ilyen volt a TEDxSatuMare - Community changers.
Cookie