Sportágválasztó nap

Sportágválasztó nap

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ, a Városi Sportklub és az AUSHOPPING Bevásárlóközpont együttműködése révén új, családoknak szóló rendezvényt szervezünk szeptember 18-19-e között, amely első alkalommal kínál a szatmáriaknak egy különleges és hasznos programot. "Válassz egy sportágat gyerekeknek vagy az egész családnak" – ez a neve és egyben szlogenje is a sportágválasztónak. Szeretnénk, ha a rendezvény Szatmárnémeti éves referencia-rendezvényévé válna. Inspirált minket az a siker, amelyet ez az esemény modell más országokban elért, ahol évek óta folyik, de az is, hogy a szatmári sportoknak különleges hírneve van mind az országban, mind külföldön.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

Célközönségünk a gyermekek, fiatalok és a fiatal családosok köre, akik a rendezvény által megismerhetik a helyi sportolási lehetőségeket, hiszen nem lehet elég korán kezdeni :) A sportágválasztón a Városi Sportklub szakosztályai illetve privát klubok, egyesületek várják a szakágak iránt érdeklődőket. 

Az eseményre szeptember 18-19-i hétvégén kerül sor a Károlyi út 77-79. szám alatt található Aushopping bevásárlóközpont parkolójában, szombaton és vasárnap 14.00-19.00 óra között. A programban szerepelnek sportág bemutatók, közönségtalálkozók, illetve a helyszínen lehetőség lesz a beiratkozásra, információk beszerzésére is.  

A rendezvény egyik fő látványossága, az Aushopping Bevásárlóközpont parkolójában kialakított, ingyenesen használható “pumptrack” pálya, amelyet a kerékpárok és rollerek szerelmeseinek hozunk el, első alkalommal Szatmárnémetibe, szeptember 17-étől áll a látogatók rendelkezésére.  A rendezvényre a belépés ingyenes, a jelenleg hatályban lévő szabályok betartásával kerül megrendezésre: szabadtéri rendezvényként a részvétel a távolságtartási és fertőtlenítési intézkedések betartásával történik.

Így a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ az Aushopping Bevásárlóközponttal együttműködve ezen a hétvégén minden sportkedvelőt szeretettel vár, hogy válasszanak a számukra és családjuk számára legmegfelelőbb sport- és kikapcsolódási lehetőségek közül! 
 

stiri/2021/alegeti-sportul/242064937-4546488168729123-758796453753043258-n-1.jpg

 

 

 

 
 
×
HÍREK
Idén is neves előadók érkezik a TEDxSatuMare! Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel idén is megszervezik a TEDxSatuMare konferenciát. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén is neves előadók, szakemberek tartanak inspiráló előadásokat. A többéves kihagyást követően tavaly ismét megszervezett szatmárnémeti TEDx nagy sikernek örvendett. A kapcsolatépítő rendezvény telt házzal tért vissza, ami jól mutatja, hogy igény van az ilyen és ehhez hasonló találkozási pontokra, szakmai konferenciákra.
Három napon keresztül világhírű előadók lüktető mediterrán és a balkáni ritmusokkal töltötték meg a Tűzoltótorony környékét, a második alkalommal megszervezett World Music Festivalt. Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ háromnapos világzenei rendezvénnyel búcsúztatták az idei fesztiválszezont.
A Tűzoltótorony körüli tér három napra újra a balkáni, a mediterrán és a különleges ritmusok helyszíne lesz! A 2022-es sikeres első kiadást követően szeptember 8-10. között Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ ismét Szatmárnémetibe hozza a világzene leghíresebb előadóit. A World Music Festival alkalmával a hazai fellépők mellett nemzetközileg ismert és elismert előadók érkeznek Szatmárnémetibe, akik a különböző kultúrák találkozásából született dallamokkal kápráztatják el a közönséget.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és TIFF (Transilvania International Film Festival) szervezésében augusztus 4-6. között Szatmárnémetibe érkezik a TIFF Unlimited Karaván. Péntektől vasárnapig 3 kisjátékfilmet és 3 mozifilmet lehet megtekinteni a szabad ég alatt a Corneliu Coposu (Batthyány) sétányon, a rendezvénytéren. A belépés ingyenes.
Cookie