PoeZiua 2022 - Összekapcsoljuk a költészetet a zenével. Szavaljuk együtt a legmenőbb dalszövegeket!

PoeZiua 2022 - Összekapcsoljuk a költészetet a zenével. Szavaljuk együtt a legmenőbb dalszövegeket!

Hiszünk abban, hogy a költészet és a zene kéz a kézben járnak, határokat lépnek át ugyanakkor egyesíti az embereket. Idén a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a „G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ és a SamStudia Egyesület azzal a javaslattal fordulnak a fiatalokhoz, hogy lépjenek ki a megszokott keretekből. A fiataloknak most lehetőségük van arra, hogy műfajtól függetlenül, kedvenc zeneszámuk dalszövegét vagy annak egy részletét elszavalják.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

A PoeZiua22 alkalmával március 21-én, hétfőn 18.00 órától az Iparosotthonban mondjuk el közösen a legmenőbb zeneszámok dalszövegeit! Ígérjük, hogy jól fogjuk érezni magunkat egy olyan társaságban, ahol mindenki kreatívabb akar lenni és ahol mindenki a saját határait szeretné túllépni.

Hozd magaddal műfajtól, nyelvtől és korszaktól függetlenül kedvenc dalszöveged és szavald el vagy olvasd fel azt úgy, mintha egy verset mondanál. Töltsd ki a jelentkezési űrlapot és felvesszük veled a kapcsolatot: https://bit.ly/poeziua2022

A „Poeziua” a Samstudia Egyesület jól bejáratott immár hagyományos projektje, amelyet 2017-es életre hívását követően, három alkalommal szerveztek meg. A project célja, hogy hidat létesítsen a szatmári fiatalok és a lírai műfajok univerzum között. A projekt elősegíti a könnyed, művészi légkör megteremtését, ahol a fiatalok különböző kontextusokban mutathatják meg szónoki képességeiket és a líra iránti elismerésüket, elkötelezettségüket. A Költészet Nemzetközi Napját az UNESCO 1999 óta nyilvánította ünnepnek, amely a világ költőit valamint azok munkásságát és az egyetemes kultúrához való hozzájárulását hivatott ünnepeli!

 
 
×
HÍREK
A közelgő húsvéti ünnepek alkalmából a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a Szatmár Megyei Tanáccsal, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközponttal és Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesülettel együttműködésben idén is megszervezi a szatmáriak körében nagy népszerűségnek örvendő Húsvéti Vásárt.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ idén is egy különleges élménnyel ajándékozza meg a szatmáriakat a szerelmesek napja alkalmából.
Az Enescu hegedűje – különleges komolyzenei koncert magával ragadta a szatmári közönséget január 14-én a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében a román kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényen. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a román kultúra napját egy kivételes komolyzenei koncerttel ünnepelte.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ csapata 2023-ban több mint 50 kulturális és szórakoztató rendezvényt, ezeken belül pedig több mint 350 egyéni projektet szervezett a szatmári közönségnek.
Cookie