Petronela Rotar "Csodálatos nőnek lenni - a kiszolgáltatottság ereje"

Petronela Rotar "Csodálatos nőnek lenni - a kiszolgáltatottság ereje"

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a koronavírus-járvány ellenére is szeretne a közönség közelében maradni. Meghívottunk, Petronela Rotar, kizárólag a szatmári hallgatóságnak készült online előadásával, szeretnénk a nemzetközi Nőnap alkalmából Önöket köszönteni és sok egészséget kívánni!
JELENTKEZEK
Esemény leírása

Ebből az alkalomból meghívtuk Petronela Rotar írót és újságírót, aki a „Valahonnan megismersz engem” című verseskötetéről, a „Befelé nézek” című kisprózakötetről és a „Vak” című regényről ismert.
Petronela Rotar azt javasolja a nőknek, hogy nyíljanak meg saját erejük és kiszolgáltatottságuk felé, egy teljesen más szemszögből, és minden szatmárnémeti nő számára készített egy különleges bemutatót "Csodálatos nőnek lenni - a kiszolgáltatottság ereje" címmel.

Az előadásra a Zoom Webinar platformon keresztül kerül sor, március 6-án, szombaton 18.00 órától, a részvétellel kapcsolatos információk a Kulturális Központ facebook oldalán lesznek információk. A résztvevők a Zoomon keresztül kérdéseket tehetnek fel az írónak. Az esemény ingyenes, élőben közvetítjük a „G.M. Zamfirescu ” Kulturális Központ facebook oldalán. Az előadáson lehetőség nyílik a Petronela Rotar által jegyzett kötetek szereplőinek jobb megismerésére. Petronela Rotar 18 éven át újságíróként dolgozott több brassói televíziónál. Két gyermeke van, és egy felzaklató személyes története, amelyet szó szerint felhasznált könyveiben: "Blind", "Looking Inside" és "Segíts, hogy ne tűnjek el".

Petronela Rotar írónő éppen most került be a tíz sikeres romániai nő közé Simona Halep, Oana Pellea vagy Cristina Neagu mellett. Köszönjük Petronela Rotar írónőnek, hogy elfogadta a felkérést.

 
 
 
×
HÍREK
Idén is neves előadók érkezik a TEDxSatuMare! Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel idén is megszervezik a TEDxSatuMare konferenciát. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén is neves előadók, szakemberek tartanak inspiráló előadásokat. A többéves kihagyást követően tavaly ismét megszervezett szatmárnémeti TEDx nagy sikernek örvendett. A kapcsolatépítő rendezvény telt házzal tért vissza, ami jól mutatja, hogy igény van az ilyen és ehhez hasonló találkozási pontokra, szakmai konferenciákra.
Három napon keresztül világhírű előadók lüktető mediterrán és a balkáni ritmusokkal töltötték meg a Tűzoltótorony környékét, a második alkalommal megszervezett World Music Festivalt. Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ háromnapos világzenei rendezvénnyel búcsúztatták az idei fesztiválszezont.
A Tűzoltótorony körüli tér három napra újra a balkáni, a mediterrán és a különleges ritmusok helyszíne lesz! A 2022-es sikeres első kiadást követően szeptember 8-10. között Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ ismét Szatmárnémetibe hozza a világzene leghíresebb előadóit. A World Music Festival alkalmával a hazai fellépők mellett nemzetközileg ismert és elismert előadók érkeznek Szatmárnémetibe, akik a különböző kultúrák találkozásából született dallamokkal kápráztatják el a közönséget.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és TIFF (Transilvania International Film Festival) szervezésében augusztus 4-6. között Szatmárnémetibe érkezik a TIFF Unlimited Karaván. Péntektől vasárnapig 3 kisjátékfilmet és 3 mozifilmet lehet megtekinteni a szabad ég alatt a Corneliu Coposu (Batthyány) sétányon, a rendezvénytéren. A belépés ingyenes.
Cookie