Kortárs időutazás Tízedik alkalommal szervezik meg a Májusi műhely - kortárs művészeti kiállítást
Kiállításmegnyitó, zenei- és színházi performanszok. A Strand utcai művészcsoport, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ, május 19-20. között tizedik alkalommal szervezi meg a Májusi műhely elnevezésű kortárs művészeti kiállítás megnyitó ünnepségét. A kerek évforduló kiváló lehetőség az elmúlt évtized alkotásainak bemutatására.

A kortárs képzőművészeti eseménynek a szatmári Aurel Popp Emlékház ad otthont, ahol a Strand utcai művészcsoport friss alkotásai mellett az elmúlt évek legsikeresebb és legizgalmasabb munkái tekinthetőek meg. A kiállítótérben a helyi alkotók által meghívott vendég képzőművészek munkái is kiállításra kerülnek.

 

Kiállításmegnyitó változatos programokkal

 

A Májusi műhely - kortárs művészeti kiállítás megnyitóját zenei- és színházi performanszok is színesítik. Május 19-én a Brass and More komolyzenei formáció, május 20-án pedig Dobri lesz a hangulatfelelős. Ugyancsak május 20-án "A XIV. elem" című művészeti előadás teszi izgalmasabbá a rendezvényt. A performanszban résztvevő színészek a kiállított mű és a néző között spontán kialakult intim kapcsolatot mutatják be. A Crina Andriuca, a Szatmárnémeti Északi Színház színésznőjének ötlete alapján született előadásban, az ötletgazda Erdei Bianco és Anette Marka színésznők társaságában lép fel a kolozsvári Mendel Kollektíva (Thomas Mendel és Adina Cristina Rațiu) technikai támogatásával.

 

A kiállításmegnyitó programja:


Május 19., péntek - 20.00 óra

  • Kiállításmegnyitó
  • Fellép: Brass and More, komolyzenei formáció

Május 20., szombat - 20.00 óra

  • "A XIV. elem" - művészeti performansz
  • Találkozás és kötetlen beszélgetés a művészekkel
  • Hangulatfelelős: Dobri

A látogatók a kiállítás során kortárs időutazás részesei lehetnek, hiszen a tárlat a művészek szubjektív szűrőjén keresztül feleleveníti és összefoglalja az elmúlt évtized alkotásait, művészi folyamatait, a világ alakulását.


A kiállítás május 19. és június 10. között látogatható.
 

 
Cookie