Călătorie contemporană Expoziția de artă contemporană – Atelier în mai, la a X-a ediție
Vernisaj de expoziție, spectacol muzical și teatral. Grupul de artiști de pe str. Ștrandului, Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu" organizează vernisajul celei de-a X-a ediții a expoziției de artă contemporană Atelier în mai, ce se va desfășura în perioada 19 mai - 10 iunie. Aniversarea de 10 ani ne oferă oportunitatea de a prezenta operele de artă ale ultimului deceniu.

Evenimentul de arte vizuale va fi găzduit de Atelierul Memorial Aurel Popp din Satu Mare, unde vor fi expuse lucrări recente ale grupului de artiști de pe strada Ștrandului, precum și lucrările artiștilor invitați. În spațiul expozițional vor fi expuse spre vizionare și alte lucrări ale artiștilor invitați.

 

Vernisaj de expoziție cu program variat 

 

La vernisajul expoziției de artă contemporană Atelier în mai, anul acesta se vor desfășura programe muzicale și teatrale pentru a da puțină culoare atmosferei artistice. La data de 19 mai, formația de muzică clasică Brass and More va susține o prestație, iar la data de 20 mai responsabil pentru atmosferă va fi Dobri. În aceeași zi de 20 mai, va avea lo și o întâlnire cu artiștii expozanți, mediată de performance-ul „Al XIV-lea element”, ce va putea fi vizionat de către participanții la eveniment. Actorii participanți la spectacol vor descrie o amprentă relațională intimă, ce are ca scop descifrarea mesajului pe care artiștii intenționează să-l transmită vizitatorilor prin operele de artă expuse, prin evidențierea schimbului spontan care se creează între lucrările expuse și vizitatori.
Experimentul interacțiunii are la bază un concept al actriței Crina Andriuca, de la Teatrul de Nord, care va performa în compania colegelor ei, actrițele Erdei Bianco și Anette Marka, cu sprijinul tehnic al clujenilor Mendel Collective (Thomas Mendel și Adina Cristina Rațiu).

 

Programul vernisajului:  

Vineri, 19 mai, ora 20.00

  • Vernisajul expoziției
  • Interpreți invitați: Brass and More, formație de muzică clasică

 
Sâmbătă, 20 mai, ora 20.00

  • Performance artistic „Al XIV-lea element”
  • Întâlnire și discuții libere cu artiștii
  • Responsabil pentru atmosferă: Dobri

Pe parcursul expoziției, vizitatorii vor experimenta o călătorie contemporană în timp, deoarece expoziția reamintește și rezumă perioada ultimului deceniu, procesul artistic și evoluția lumii, toate acestea prin filtrele subiective individuale ale artiștilor.


Expoziția poate fi vizitată în perioada 19 mai - 10 iunie.
 

 
Politica de Cookie