RUGĂCIUNEA DE BINECUVÂNTARE, LA ÎNCEPUT DE AN
La Rugăciunea de început de an au participat reprezentați de la 9 culte religioase. Primăria Municipiului Satu Mare și Consiliul Local au organizat joi, 13 ianuarie ,,Rugăciunea la început de an”, eveniment care se află la cea de-a II-a ediție.

,,Am dorit să mulțumim și în acest an pentru tot ce am realizat să facem, cu binecuvântarea lui Dumnezeu. Am trecut peste multe provocări, dar am rămas uniți, iar acest lucru se datorează credinței și valorilor noastre. Avem țeluri și obiective comune, ne dorim fiecare binele municipiului și bunăstarea sătmărenilor. Este un prilej bun pentru a ne reaminti că numai împreună vom putea ajunge să creăm o lume mai bună pentru copiii noștri. Le mulțumesc tuturor reprezentanților cultelor religioase că au fost și în acest an alături de noi și îmi doresc să păstrăm pe tot parcursul anului care a început același sentiment al unității și solidarității!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor. 

Evenimentul a avut loc în sala mare a Casei Meșteșugarilor, iar cuvântul de deschidere a fost adresat de către  consilierul local Dohi-Trepszker Lilla, în calitate de inițiator al evenimentului. 

,,Se întâmplă atât de multe în jurul nostru, încât nu este ușor să decidem pe ce să ne concentrăm. Răspunsul este greu de găsit și de multe ori timpul de care dispunem este limitat, așa că începem anul prin a-i cere Lui Dumnezeu înțelepciune în deciziile noastre.”, a declarat consilierul local Dohi-Trepszker Lilla.  

La Rugăciunea de început de an au participat reprezentați de la 9 culte religioase: episcopul romano-catolic Schönberger Jenő, protopopul greco-catolic român Dumitru Roman, preotul paroh Pallai Béla din partea Protopopiatul greco-catolic maghiar, preotul Chiș Alexandru din partea Protopopiatul Ortodox, preotul Kiss József de la Biserica Reformată, pastorul Danciu Ioan de la Biserica Penticostală, pastorul Kovács József din partea Bisericii Baptistă, preotul Pálffy Anna Mária- din partea Bisericii Unitariane și preotul Illyes Sandor din partea Bisericii Evanghelice. 

Reprezentanții tuturor cultelor religioase au adresat pe rând rugăciuni pentru sănătatea locuitorilor municipiului Satu Mare și pentru bunul mers al proiectelor derulate în municipiul nostru. 

 
Politica de Cookie