World Music Festival: balkáni és mediterrán ritmusok, fő fellépő a Boban Marković Orkestar és a RotFront
A Tűzoltótorony körüli tér három napra újra a balkáni, a mediterrán és a különleges ritmusok helyszíne lesz! A 2022-es sikeres első kiadást követően szeptember 8-10. között Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ ismét Szatmárnémetibe hozza a világzene leghíresebb előadóit. A World Music Festival alkalmával a hazai fellépők mellett nemzetközileg ismert és elismert előadók érkeznek Szatmárnémetibe, akik a különböző kultúrák találkozásából született dallamokkal kápráztatják el a közönséget.

Az rendezvény fő fellépője kétségkívül az Emir Kusturica filmekből is ismert Boban Marković Orkestar. A szerb együttes Szatmárnémetibe hozza a színes hangzásvilágú, alapjaiban a tradicionális cigánymuzsika ihlette balkáni rézfúvós zenét, amelyre képtelenség nem táncolni.

 

evenimente/000-2023/wmf/canaro-7.jpg

 

A ritmusok szerteágazó gazdagságával örvendezteti meg a közönséget a berlini RotFront "Emigrantski Raggamuffin Kollektiv". Igazi kelet-európai bulis együttes, akik egyéni eklektikus módon használják a különböző zenei stílusokat, mint a reggae, a ska, a punk, a hiphop és a klezmer. 

 

Komplex élmény az, ahogy a Fanfara Station művészetében a dél-olasz urbánus ritmusok és az észak-afrikai bazárok színes és magával ragadó hangzásvilága egybeforr. A mediterrán világ teljes hangulata ott lakozik az olaszországi trió zenéjében.

 

Nataly Oryon izraeli énekesnő és együttese szintén a mediterrán térségből érkezik Szatmárnémetibe. Elbűvölő hangjával számtalan szívet hódított már meg a Földközi-tenger körül. Zenéjének hangzásvilága az érzelmek és a lendületes groove tökéletes kombinációjában jelenik meg.

 

evenimente/000-2023/wmf/lchaim-131-1.jpg

 

A nagyszebeni Domino zenekart és munkásságát a "másképp" kifejezés jellemzi a legjobban. Zenéjük egyedisége a különböző zenei stílusok ötvözésében valamint a hangszerek, mint a cimbalom, basszusgitár, trombita és dob összjátékában mutatkozik meg.

 

Дeva különleges előadásával egy ősi földre kalauzolja a hallgatókat. A mindössze 23 éves magyar énekesnő zenei világát az atmoszferikus lágy hangok, a selymesen pulzáló basszus és a magyar népdalok misztikus világából merített többszólamú mantrák jellemzik.


Naprakész információkért és további részletekért kövessék a World Music Fesztivál facebook eseményét illetve a szervező Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ facebook oldalait!
 

 
Cookie