SZATMÁRNÉMETIBEN IS MEGSZÓLALT ENESCU HEGEDŰJE
Az Enescu hegedűje – különleges komolyzenei koncert magával ragadta a szatmári közönséget január 14-én a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében a román kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényen. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a román kultúra napját egy kivételes komolyzenei koncerttel ünnepelte.

Szatmárnémetibe érkezett az Enescu hegedűje című előadás, amelyen Gabriel Croitoru és lánya, Simina Croitoru hegedűművészek a világhírű román zeneszerző, George Enescu egy-egy hegedűjét szólaltattákmeg a szatmári közönség előtt. A két művészt Clementina Ciucu - Ristea zongorán kísérte. Az est különleges vendége Eva Croitoru-Păucă hegedűművésznő, Simina Croitoru lánya és Gabriel Croitoru unokája volt.

 

 

A műsoron George Enescu-, Ciprian Porumbescu- és Dmitrij Sosztakovics-művek, valamint a kevésbé ismert zeneszerzők közül Nicolas Louis, Hubert Bauersachs, Edmund von Weber, Carl Kämmerer vagy Moritz Moszkowski művei vagy feldolgozásai szerepelnek.

 

A rendezvény lebonyolításában a szervező Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és G. M. Zamfirescu Kulturális Központ mellett partnerként jelen volt a kiadó Pro Contemporania valamint a Dinu Lipatti Állami Filharmónia és a George Enescu Nemzeti Múzeum. Országos médiapartnerek: Román Rádió - Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional, Mediatrust, România TV, Liternet, Agenția de carte, Ziarul Metropolis, RFI, Cronicari digitali, www.demilioane.ro

 
Cookie