A hétvégén utcazenétől lesz hangos Szatmárnémeti, kezdődik a Street Music Festival
A hétvégén ismét utcazenével és művészettel telnek meg Szatmárnémeti utcái és terei. Július 12-14. között várja az érdeklődőket a város egyik legszínesebb és leglátványosabb rendezvénye, az immár tizedik kiadását ünneplő Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál.

A soron következő hétvégén világjáró utcazenészekkel és artistákkal lehet összefutni a város központjában. A fesztivál 3 napja alatt, 6 helyszínen, 12 országból érkező 22 fellépő, több mint 100 előadását tekinthetik meg a szatmáriak és a Szatmárnémetibe látogatók.

Fellépők

A fellépők között a zenekarok és egyéni zenészek mellett fellelhetőek lesznek világjáró artisták és lélegzetelállító produkciókkal tűzzsonglőrök is. Tizenkét különböző országból - Argentína, Ausztrália, Brazília, Csehország, Észtország, Franciaország, Magyarország, Olaszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia - érkeznek előadók és művészek, hogy produkcióikkal elkápráztassák az utcazene közönségét.

A szervezők a tízéves Utcazene Fesztivál alkalmával visszahívnak pár olyan előadót is, mint pl. Aliatrix (Csehország), Cezar Habeanu (Románia), The Fire Ninja (Ausztrália), Martin Harich (Szlovákia), Moses Concas (Olaszország), Kuma Band (Argentína), akik valódi közönségkedvencek számítottak a rendezvény előző kiadásain.

A zenészek és zenekarok sorát a Kuma Band (Argentína), PVC (Franciaország), Moses Concas (Olaszország), Martin Harich (Szlovákia), Siselabonga (Svájc), Surfin’Clair and The Whisky Rockets (Olaszország), Joulence (Magyarország), Cezar Habeanu (Románia) erősíti. Látványos tűzshow-val érkezik The Fire Ninja (Ausztrália) és Aliatrix (Csehország). Az artista vonal képviseletében pedig Anna Krazy (Észtország), Nina Theatre (Olaszország), La Compagnia Beghere (Olaszország), Diogo Alvares (Brazília), Mauro Wolynski (Spanyolország) és Ștefan Florescu (Románia) érkeznek Szatmárnémetibe. A Vécsey-ház udvarán pedig az elmúlt évekhez hasonlóan lemezlovasok biztosítják a hangulatot. Pénteken Dubase és K-Lu, szombaton Shorty és Innerstorm, vasárnap pedig New Disorder és Funky Disco.

Helyszínek és program

A Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál sajátossága, hogy több helyszínen, párhuzamosan zajlanak az előadások. A rendezvény idei, jubileumi kiírásán 6 helyszínt lehet bejárni, amelyek a rendezvény támogatóinknak köszönhetően névadókra leltek. A rendezvény főszínpada, a DRÄXLMAIER Szatmárnémeti nagyszínpad a Batthyány (Coposu) sétány rendezvényterén található. Az Utcazene Fesztivál visszaköltözik a régi főtérre, ahol a Kreativ, az Ecomatrix és a TransPink színpadok lesznek fellelhetőek. A Yard színpad a Csizmadiaszín belső udvarán míg a lemezlovasok színpada és a chillzone a Vécsey-ház udvarán várja a fesztivál látogatóit.

A programok az egyes helyszíneken, a fesztivál mindhárom napján 19 órától kezdődnek és egészen éjfélig fognak tartani.

 

map-pm.png

 

Minőségi kikapcsolódás a szatmáriaknak, hírnév a városnak

Az elmúlt évek sikereinek, és a rendezvény nemzetköziségének köszönhetően, a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál olyan rendezvénnyé nőtte ki magát, amelyet a szatmáriak évről évre várnak, sőt a turisták körében is népszerűvé vált. A rendezvény fő sajátossága, hogy minőségi szórakozást kínál, erőssége pedig, hogy zenei, művészeti és látvány tekintetében különlegességet nyújt közönségének. 

Érdemes a követni a Utcazene Fesztivál oldalait, a Facebookon és az Instagramon, ahol folyamatosan naprakész információk és izgalmas tartalmak kerülnek megosztásra. 

Szervező és finanszírozó: a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesülettel partnerségben. Főtámogató: DRÄXLMAIER Szatmárnémeti. Színpadok névadó támogatói: Kreativ, Transpink, Ecomatrix, Yard. A rendezvény támogatója a Szatmár Megyei Tanács.
 

 
Cookie