3 nap, 3 izgalmas rendezvény!
A „G. M. Zamfirescu” Kulturális Központ és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a partnereivel közösen élettel töltik meg a várost!

Vidámsággal töltöttük meg a rendezvényteret!

Május 7-én, szombaton vidámságtól volt hangos a Coposu (Batthyány) sétány, ugyanis a „G. M. Zamfirescu” Kulturális Központ és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal közös játékra és mókázásra hívta a gyerekeket. Caravana Anima interaktív zenés előadására a rendezvénytéren több, mint száz 3 és 11 év közötti gyermek gyűlt össze, hogy együtt játszanak a mindig vidám Luluval. Énekben, táncban és felhőtlen hangulatban nem volt hiány a szombat délutáni napsütésben. Lulu számos hangulatos és kreatív játékkal készült, amelyek egyből magával ragadták a gyermekek figyelmét. A játékos tanulással egybekötött gyermekrendezvényeket, már jól ismerhetik a szatmári szülők, hiszen a Kulturális Központ célja, hogy minél gyakrabban töltse meg vidámsággal a város tereit.  A tavalyi sikeres eseményeknek köszönhetően, a Kulturális Központ idén kétheti rendszerességgel szervez programokat a legkisebbek számára. A Pauza mare cu Lulu programsorozat 3 típusú szocio-edukációs foglalkozást foglal magába, amelyeknek célja, hogy a szórakozás mellett kreatív környezetben együtt tanuljanak a gyermekek. Annak érdekében, hogy a jövőben is időben értesüljenek a Kulturális Központ által szervezett rendezvényekről, kövessenek minket a Facebookon és az Instagramon.

 

Kreatív nők délutánja

Május 8-án délután Anyák napja alkalmából a Ladies Creative Day elnevezésű élményfestés műhelyfoglalkozáson vehettek részt a szatmári nők az Iparosotthonban.Az élményfestés egy kreatív kikapcsolódási forma, amely során a résztvevők egy oktató segítségével, lépésről lépésre készíthetnek el egy festményt. A nagykárolyi Aurel Popp festőművész ezúttal is igyekezett olyan témát választani, amely  szabad utat enged a női fantáziának, kellő teret adva a kreativitásnak és az alkotás örömének. A téma ezúttal az Anyák Napjához kapcsolódott: A nő, mint anya.A Ladies Creative Day égisze alatt szervezett műhelyfoglalkozás egyre szélesebb körben válik ismertté, hiszen teret és alkalmat biztosít a szépséget és a művészeteket előnyben részesítő nők kreatív kiteljesedésére. A kihívást ezúttal is kiállták a résztvevő hölgyek. A megrajzolni és megfesteni javasolt portré különböző egyedi és kreatív stílusokban kerültek a festővásznakra. A nagy érdeklődésnek köszönhetően, elmondhatjuk, hogy a Kulturális Központ jövőben is tervezni, hogy hasonló kreatív rendezvényeket szervezzen a szatmáriak számára.

 

Villámcsődülettel ünnepeltük az Európa-napot

Május 9-én délben 13 órakor több mint 350 szatmári középiskolás fiatal gyűlt össze, hogy közösen ünnepeljük az Európa-napot. Az Európai Unió életében május 9-e kiemelten fontos dátum, ugyanis 1950-ben ezen napon fogadták el és írták alá a Schuman Nyilatkozatot, amely megalapozta és elindította az egységes európai közösség megalakulását. Ezen a jeles napon szerte Európában különböző kulturális rendezvényeket szerveznek. Idén a „G. M. Zamfirescu” Kulturális Központ a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal valamint a szatmárnémeti középiskolákkal karöltve egy egyedülálló villámcsődületre hívták a fiatalokat: az Aurel Popp Művészeti Líceum fúvószenekara Beethoven 9. szimfóniáját, az Európai Unió himnuszaként is ismert Örömódát játszotta, több mint 350 diák kollégájuk körében. A villámcsődületre összesereglett fiatalok produkciójának láttán a teret átszelő járókelők is megálltak egy egy pillanatra, hogy részesei legyenek az élménynek.
 

 
Cookie