Csapatunk
  • Szatmárnémeti, Blvd. Transilvania nr. 3
  • echipa@gmz.ro
  • 0040-261-768608

Cserey Csaba

Referens

Cserey Csaba, a Csabcsi a barátoknak jelenleg Románia egyik legjobb ütőhangszeresének számít. Ő az az ember, aki ha megérint egy dobot vagy bármilyen más hangszert, életre kel. Sikerült egy színpadon fellépnie az ország legnagyobb jazz előadóival, akusztikus szólóprojektjei pedig nálunk és külföldön egyaránt nagy népszerűségnek örvendenek.

Gyergyószentmiklóson, 1958. november 16-án, Székelyföldön, a Nyugat és a Kelet Kapujában született Csabcsi, ahogy ő szereti mondani, 1989-ben Szatmárnémetiben telepedett le, ahol az Északi Színház alkalmazásában állt zenészként, 18 évig.. Szakmai felkészültségére rányomta bélyegét az a tény, hogy szabad környezetben, hegyekkel körülvéve, két világ határán élt, ahol a hely hagyományaiban gyökereznek a mongol, indiai és közép-ázsiai hagyomány elemei. Későn.


„A lelkemben zenével születtem. Gyerekkoromban különös érzékenységem volt a ritmusok iránt, ami a székelyeknél és főleg a csángóknál több kultúra, különösen a keleti kultúra hatása alatt áll. Talán innen származnak azok a hatások, amelyeket a zenémbe átültettem."

 
 
×
HÍREK
A különleges szelfie- és fotópont holnaptól várja a szatmáriakat a Batthyány (Corneliu Coposu) sétányon. Mindazok számára, akik február 10-12-én 15:00- 17:00 között látogatják meg a fotópontot, egy-egy nyomtatott fényképet is készítünk ajándékba. Örökítsük meg a szerelmet!
Gyermekfoglalkozások a Mikulás-műhelyben, Mikulásvonat, helyi termékek és koncertek November 29-én, kedden 18.00 órától az ünnepi fények felkapcsolásával hivatalosan is megkezdődik a karácsonyvárás Szatmárnémetiben, hiszen megnyitja kapuit az Október 25-é téren a Karácsonyi Vásár is.
9 fantasztikus előadó, inspiráló és motiváló előadások és egy nyitott közönség - ilyen volt a TEDxSatuMare - Community changers.
Románia legnagyobb kerékpáros versenyének startjára készülünk, ugyanis a Tour of Romania idei kiírása ezúttal Szatmárnémetiből indul
Cookie