Csapatunk

Cserey Csaba

Referens

Cserey Csaba, a Csabcsi a barátoknak jelenleg Románia egyik legjobb ütőhangszeresének számít. Ő az az ember, aki ha megérint egy dobot vagy bármilyen más hangszert, életre kel. Sikerült egy színpadon fellépnie az ország legnagyobb jazz előadóival, akusztikus szólóprojektjei pedig nálunk és külföldön egyaránt nagy népszerűségnek örvendenek.

Gyergyószentmiklóson, 1958. november 16-án, Székelyföldön, a Nyugat és a Kelet Kapujában született Csabcsi, ahogy ő szereti mondani, 1989-ben Szatmárnémetiben telepedett le, ahol az Északi Színház alkalmazásában állt zenészként, 18 évig.. Szakmai felkészültségére rányomta bélyegét az a tény, hogy szabad környezetben, hegyekkel körülvéve, két világ határán élt, ahol a hely hagyományaiban gyökereznek a mongol, indiai és közép-ázsiai hagyomány elemei. Későn.


„A lelkemben zenével születtem. Gyerekkoromban különös érzékenységem volt a ritmusok iránt, ami a székelyeknél és főleg a csángóknál több kultúra, különösen a keleti kultúra hatása alatt áll. Talán innen származnak azok a hatások, amelyeket a zenémbe átültettem."

 
 
×
HÍREK
Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ a PONT csoporttal közösen szeptember elején útjára indította a Com’ON Szatmárnémeti ifjúsági részvételi költségvetés programot.
Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel ismét érkezik nagyszabású TEDx konferencia. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén a szakmájában elismert 10 neves előadó tart inspiráló előadásokat aktuális témákban. A idei évben a szatmári TEDx az emberek technológiával való kapcsolatát veszi nagyító alá. Szó lesz a virtuális térből való kikapcsolódás fontosságáról, a kiégésről, a mesterséges intelligencia hatásairól, a technológia emberi kapcsolatokra gyakorolt hatásairól.
Idén is neves előadók érkezik a TEDxSatuMare! Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel idén is megszervezik a TEDxSatuMare konferenciát. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén is neves előadók, szakemberek tartanak inspiráló előadásokat. A többéves kihagyást követően tavaly ismét megszervezett szatmárnémeti TEDx nagy sikernek örvendett. A kapcsolatépítő rendezvény telt házzal tért vissza, ami jól mutatja, hogy igény van az ilyen és ehhez hasonló találkozási pontokra, szakmai konferenciákra.
Három napon keresztül világhírű előadók lüktető mediterrán és a balkáni ritmusokkal töltötték meg a Tűzoltótorony környékét, a második alkalommal megszervezett World Music Festivalt. Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ háromnapos világzenei rendezvénnyel búcsúztatták az idei fesztiválszezont.
Cookie